De behandeling van de Extracorporealschokgolf voor myofascial pijnsyndroom en fibromyalgia

March 30, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over De behandeling van de Extracorporealschokgolf voor myofascial pijnsyndroom en fibromyalgia

Voorwaarde of ziekte:

  • Fibromyalgia
  • Het Syndroom van de Myofascialpijn
  • MSK: Chronische Pijnsyndromen (E.G. Fibromyalgia)
  • Centrale Sensibilisering

 

Het Fibromyalgiasyndroom is een gemeenschappelijke het afmatten wanorde hoofdzakelijk verbonden aan algemene pijn, emotionele nood, en cognitieve symptomen. Zijn etiologie is onbekend, en geen specifieke behandeling is tot op heden beschikbaar.

 

De drukgolven zijn onlangs gebruikt met succes om pijn in skeletachtige spieren, pezen en band te behandelen, zodat stellen de onderzoekers een hypothese op dat de drukgolven in het verlichten fibromyalgia nuttig zullen zijn.

 

Het Fibromyalgiasyndroom (FPS) is een gemeenschappelijke het afmatten wanorde hoofdzakelijk verbonden aan algemene pijn, emotionele nood en cognitieve symptomen. Zijn etiologie is onbekend, en geen specifieke behandeling is tot op heden beschikbaar.

 

Het heeft sommige gelijkenissen aan een andere meer gelokaliseerde klinische voorwaarde: myofascial pijnsyndroom (MPS), dat uit langs veroorzaakte pijn voortvloeit, onder andere, spiertrekker richt.

 

Onlangs, zowel zijn FPS als MPS ondergebracht onder een nieuwe, grotere entiteit: centraal sensibiliseringssyndroom (CSS), waarin een intense, chronische aan de rand gevoelige stimulus (b.v., musculoskeletal pijn) wordt verondersteld om een verbeterde centraal zenuwstelsel (CNS) reactie op dezelfde stimulus na een periode te veroorzaken, resulterend in een intensere sensatie van de stimulus (centrale sensibilisering, Cs). Dit is secundair aan neuroplastic veranderingen in CNS en is in zekere mate omkeerbaar.

 

Omdat de drukgolven in het behandelen van pijn in MPS efficiënt zijn (door trekkerpunten te verwijderen en zo spier en weefselfunctie te herstellen), en omdat MPS en FPS door een gemeenschappelijk pathofysiologisch mechanisme (CSS) kunnen worden verbonden, stellen de onderzoekers een hypothese op dat de drukgolven voordelig kunnen zijn in het behandelen van pijn in FPS.

 

De Behandeling van de Extracorporealschokgolf (ESWT) biedt een nieuwe en veelbelovende behandeling voor spierwanorde aan.